Iskolai és felnőtt csoportok kirándulásai

        A tanulmányi kirándulások során idelátogató diákok számára igényes tudatformáló és hagyományápoló oktató- és nevelő programok realizálhatók. Az ide látogató gyerekeknek bemutatjuk a Ludasi-tó természeti értékeit valamint a környék szellemi és népi kultúrájának jellemzőit. A paraszti élet szokásait és hiedelemvilágát, valamint a letűnt korok használati- és munkaeszközeit. Igény szerint kézműves foglalkozásokon vehetnek részt. A gyerekek számára ideális helyet nyújt komplexumunk, hiszen az önfeledt játékra, sportra adottak a feltételek.

        A felnőttek csoportos látogatásaira és kirándulásaira szintén számtalan ajánlatunk van. Minden kirándulásnak külön tematikája lehet, mégpedig:

1. néprajzi jellegű kirándulások – szakavatott idegenvezető vezeti végig a csoportot a Tanya épületegyüttesén, bemutatva annak jellegzetességeit, a paraszti életmód jellemzőit, használati tárgyait, előadást tart a helyi hagyományokról. Ezek a kirándulások gasztronómiai utazások is lehetnek, hiszen ilyenkor csakis
a vidékre jellemző ételeket szolgálunk fel, amelynek elkészítésében a vendégeink is részt vehetnek. A kirándulást népzene és néptáncoktatás, gölöncsérezés és
nemezelés is színesebbé teheti.

2. disznótor – egy tipikusan téli program, amely szintén életre szóló élmény lehet, hiszen amellett, hogy a résztvevő egy hagyományos bácskai szokást lát, és a közös munka mellett az ínyenc - tartalom sem mellékes. A feldolgozott húsból készült tipikus disznótoros fogások, a savanyú leves, a frissen sültek és a igazi bácskai pörkölt csak megkoronázza a bácskai csípős télben a jó házi pálinka és a forralt bor mellett eltöltött napot.

3. ökológiai tartalmú kirándulás - a Róka Tanyán minden adott ahhoz, hogy a pihenésre szánt idő alatt kikapcsolódjon, és a pihentető környezetben megismerje a bácskai homokvidék egyedülálló növény- és állatvilágát, környezeti sajátosságait. Szakavatott ökológus vállalja azt, hogy megmutatja a vidék azon rejtett értékeit, amelyek felett az utazóban levő csak felületesen átsiklik.

4. üzleti ebédek – ha üzleti partnereit a sikeres tárgyalások után egy igazán egyedi helyen szeretné vendégül látni, ahol a különleges ételek és italok mellett, más tartalommal is gazdagodhat, ami emlékezetesebbé teszi az együttműködést és elmélyíteni a kezdődő barátságot, a Róka Tanya remek lehetőséget ad erre is.

          Egyéb kisebb rendezvények szervezését is vállaljuk, mint amilyenek az előre leegyeztetett csoportos és üzleti ebédek, családi ünnepségek, szabadidős programok, nosztalgiaestek és egyéb szórakoztató jellegű rendezvények. A felsoroltakon kívül egyedi igényeket kielégítő rendezvények szervezését is vállaljuk. Minden eseményre egyedi programot és egyedi ajánlatot dolgozunk ki a megrendelő igényei, ötletei és lehetőségei alapján.

 

Képgaléria: Iskolai kirándulások